Symposium zum 20-Jahres-Jubiläum der IBH

Das Symposium „20 Jahre IBH: Die gesellschaftliche Rolle von Hochschulen in der grenzüberschreitenden Kooperation“ findet von 14:15 Uhr bis 16:30 Uhr im Anschluss an die Bodenseehochschullkonferenz im Schloss Hofen in Lochau, Vorarlberg statt.

Die Keynote wird Prof. Dr. Helmut Anheier, Akademischer Direktor des Centrums für Soziale Innovation an der Universität Heidelberg, halten. Daran anschliessen wird eine Podiumsdiskussion mit VertreterInnen aus Politik, Wissenschaft, Wirtschaft und Gesellschaft zur Frage der zukünftigen Rolle von Hochschulen als gesellschaftliche Akteure und den Mehrwert der grenzüberschreitenden Kooperation.

Im Anschluss, ab 16:30 Uhr, freuen wir uns auf den Austausch mit Ihnen und lassen die Feierlichkeiten mit Musik und einem Apéro ausklingen.

Canceled / IBH Summer School 2020

We are sad to inform you that this year’s IBH Summer School at the University of Konstanz will have to be cancelled.

More information

For international students starting their studies in the winter semester at one of the universities in the Lake Constance area as well as students from one of the University of Konstanz’s partner universities, a German intensive course is always offered in August. Participants receive instruction at their own language ability level – whether beginner, intermediate or advanced. In addition to the language courses, supplementary activities are offered in the afternoons and sometimes on the weekends. These include presentations on history, culture and politics as well as (city) tours and excursions throughout the Lake Constance region.

The Bodensee Summer School is organised by the International Association of Lake Constance Universities (IBH) in cooperation with the International Office of the University of Konstanz and Language Institute (SLI).